AppleFitt kapszula 120db
Cikkszám: | flv2402 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Greenmarket szállítási információk A nyolc leghatékonyabb karcsúsító hatóanyag egy dobozban! |
|
Szerezhető hűségpontok: | 0 |
|
Leírás és Paraméterek
A nyolc leghatékonyabb karcsúsító hatóanyag egy dobozban!
Az almát sokan meghámozzák, pedig nem kellene, héjában olyan speciális anyag található, amely zsírégető hatású, segíti az izomépítést és a fogyást is.
A Lowai Egyetem szakembereinek olyan természetes hatóanyagot sikerült azonosítaniuk, amely védelmet nyújthat az elhízás és az ezzel járó problémák ellen.
Állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy az urzolsav, amely viszonylag nagy mennyiségben található az alma héjában, növeli a jó zsírégető tulajdonságokkal rendelkező barna zsírszövet és az izomszövet mennyiségét a szervezetben.
Főbb komponensek:
Urzolsav:
Az almahéj egyik legértékesebb vegyülete az urzolsav amely, a barna zsírszövetet is növeli, ami kiváló kalóriaégető.
Az Iowai Egyetem szakembereinek olyan természetes hatóanyagot sikerült azonosítaniuk, amely védelmet nyújthat az elhízás és az ezzel járó problémák ellen. Állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy az urzolsav, amely viszonylag nagy mennyiségben található az alma héjában, de megtalálható például a bodzavirágban, az oregánóban, a kakukkfűben és a bazsalikomban is, növeli a jó zsírégető tulajdonságokkal rendelkező barna zsírszövet és az izomszövet mennyiségét a szervezetben. Az urzolsav jótékony hatásai nem ismeretlenek a kutatók előtt, hiszen korábbi vizsgálatok már igazolták a vegyület izomtömeg-képző és izomerősítő, valamint szívvédő és rákellenes hatásait. A mostani vizsgálatban ezért arra keresték a választ, hogy miként hat az urzolsav a zsírdús táplálékkal etetett egerek anyagcseréjére - olvasható a PLOS ONE szakfolyóirat cikkében. A szakemberek több héten keresztül zsírban gazdag táplálékkal etetették a kísérletben résztvevő egereket, de a rágcsálók fele táplálék-kiegészítőként urzolsavat is kapott. Az urzolsavat is fogyasztó egerek érdekes módon a másik csoportnál többet ettek, mégis kevesebbet híztak, ráadásul vércukorszintjük is a normálishoz közeli szinten maradt és zsírmáj sem alakult ki náluk.
Zsírégető csodafegyver?
Mivel az izmok remekül égetik a kalóriákat, az urzolsav hatására megnövekedett izomtömeg több energia feldolgozására képes - ez adhat magyarázatot a fogyásra - mondta el a vizsgálat vezetője. Ráadásul a természetes vegyület a zsírégetés "csodafegyvereként" is ismert barna zsírszövet mennyiségét is növelte, amely szintén a fogyást segítette elő.
A barna zsírszövetről korábban azt gondolták, hogy kizárólag csecsemő- és gyermekkorban fordul elő, a növekedés során eltűnik a szervezetből. Modern képalkotó eljárásokkal azonban kimutatták, hogy felnőttek szervezetében is megtalálható, mégpedig a nyak és a lapockák közötti területen, igaz, kis mennyiségben. A barna zsírszövetről ráadásul az is kiderült, hogy mennyiségének növekedése a testsúly, a vércukorszint és a koleszterinszint csökkenését eredményezi.
A mostani kutatás újabb bizonyítékot talált arra, hogy a vázizmok és a barna zsírszövet mennyiségének növelése a fokozott kalóriaégetés következtében fogyást eredményezhet. Mivel az urzolsav természetes hatóanyagként éppen ezt az izomnövelő hatást éri el, a kutatók most azt próbálják kideríteni, képes-e az urzolsav ugyanilyen hatást kifejteni az emberi szervezetben is.
U-vitamin:
Csökkenti a vérszérum zsír- és koleszterinszintjét, gátolja és gyógyítja a gyomorfekélyt és segíti a bél nyálkahártya regenerálódását.
- Gyulladáscsökkentő hatás elsősorban a gyomor-béltraktusban.
- Képes regenerálni az emésztő-szervrendszer nyálkahártya-sérüléseit és hiányosságait.
- Segíti a májat a káros anyagcseretermékek eltávolításában.
- A zöldségek közül érdemes kiemelni a káposztát, mellyel kapcsolatban Dr. Garnett Cheney több tudományos publikációt jelentetett meg. A publikáció lényege az, hogy azok a gyomor- vagy nyombélfekélyes betegek, akik naponta fogyasztottak friss káposztalevet, lényegesen gyorsabban gyógyultak, mint az egyébként jellemző.
- Dr. Garnett Cheney azonosított egy hatóanyagot a káposztában, amit U-vitaminnak nevezett el. Az U-vitamin segítette a nyálkahártya regenerálódását így harmadára, negyedére rövidítette a fekélyek gyógyulásához szükséges időtartamot.
- Bár ez az anyag (S-metil-metionin) a klasszikus definíció értelmében nem vitamin, azonban az U-vitamin megnevezés a hétköznapi nyelvben megmaradt, utalva a fekély latin és angol megnevezésében szereplő első betűre.
- Az első publikációkban napi 1 liter friss káposztalevet ittak meg a résztvevők, ami az igazat megvallva nem kis feladat, hiszen az átlagos étrend ízeihez viszonyítva ez egy meglehetősen furcsa ízű ital.
- A monotonitást segít megtörni, ha más zöldséglevekkel (pl. zeller) keverik a káposztalevet.
Glabridin:
Az édesgyökér legfontosabb vegyülete, mely elősegíti a zsigeri zsírok hatékony lebontását.
- Antioxidáns hatás, szabadgyök-fogó hatás.
- Vércukorcsökkentő hatás.
- Heliobacter pylori-ellenes hatás.
- Mycobacterum tuberculosa elleni hatás.
- Melanin-gátló, bőrgyulladás ellenes hatás.
- Csontritkulás ellenes hatás.
- Memória-védő hatás.
- Gombaellenes hatás.
Tanulmány:
- Ebben a tanulmányban megvizsgálták, a glabridin-készítmény teljes testzsírra és zsigeri zsírra gyakorolt hatását túlsúlyos alanyoknál. A kutatásban 56 férfi és 28 postmenopauzás állapotban lévő nő vett részt, 40 és 60 év közöttiek, 24-30 kg/ m2 testtömeg indexszel (BMI).
- Az alanyok kalória bevitele jelentősen nem változott a 4 illetve a 8 hetes kezelést követően. A 9 mg glabridint tartalmazó készítményt fogyasztó csoport alanyai szignifikáns testtömeg és testtömeg-index csökkenést érzékeltek a kiinduló állapothoz képest. Mind a 3, 6, 9 mg glabridint tartalmazó készítményt fogyasztó csoport esetében a testsúlyban és testtömeg-indexben történt változás jóval magasabb volt, mint a placebo csoport esetében. A CT felvételek kimutatták, hogy a zsigeri zsír tömegük jelentősen csökkent a kiinduláshoz képest.
- Szignifikáns csökkenést mutattak a teljes és LDL koleszterin szintekben a 9 mg glabridint tartalmazó kivonatot fogyasztó csoportban. A glabridin-készítmény csökkenti az LDL koleszterint a magas koleszterin szinttel rendelkező betegek esetében.
Klorogénsav:
A zöld kávé legismertebb polifenolja, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és vércukorszint szabályzó hatásai ismertek.
- A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek.
- A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.
Tanulmány:
1.
- Joe Vinson és munkatársai 16, ember bevonásával készítettek tanulmányt Indiában de korábban hasonló vizsgálatokat folytattak Franciaországban és Japánban is.
- 22-26 év közötti túlsúlyos, illetve elhízott ember vett részt a vizsgálatban.
- A napi egy-két adag zöld kávét ivó résztvevők testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5%-kal csökkent, míg testzsírjuk mennyisége 16%-kal.
2.
2006-os kutatás: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani:
- Egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig.
- A kutatók úgy találták, hogy a zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális (zsigeri) zsír mennyiségét és a testtömeget, míg az ételfogyasztás nem változott.
Süngomba:
Gyulladáscsökkentő képessége különösen a gyomor- és emésztőrendszeri betegségek esetén nyilvánué meg. Fogyasztása segíti a teljes nyálkahártya szövet regenerálódását, így könnyítve a tápanyagok egészséges felszívódását.
- Emésztőrendszeri nyálkahártya gyulladás elleni hatás - nyelőcső, gyomorrák, bélrák és fekély.
- Rákellenes hatás.
- Immunrendszer segítő.
Tanulmány:
Nagyszámú irodalmi adat áll rendelkezésre, mely a süngomba táplálkozásbiológiailag releváns beltartalmi értékeire irányuló vizsgálatokat ismerteti. A Hericium erinaceus legfontosabb tulajdonsága a sokoldalú farmakológiai hatása. A távol-keleti országok e tekintetben is előttünk járnak, sok egyéb gombafaj mellett tradíciói vannak a süngomba gyógyászatban történő felhasználásának.
Tudományos kísérletek igazolták, hogy a süngombában található poliszacharidok és polipeptidek gátolják a szarkóma-180 okozta rosszindulatú daganatok növekedését. Q. Y. Yang kínai és S. C. Jong amerikai kutatók hasonló eredményre jutottak: a süngomba összetevői gátolják a szarkóma-180 okozta rosszindulatú daganatok képződését valamint az Erlich-Aszites karcinómát a ráksejtek DNS- és RNS-szintézisének megakadályozásával. További kísérletekben bizonyosodott be, hogy a gomba sikeresen alkalmazható gyomorfekély, gyomorhurut kezelésére. A préslé koncentrátumából előállított készítmények hatásosnak bizonyultak a nyelőcső- és a gyomorrák vagy emésztőrendszeri fekélyek kezelése esetében. Kínában 1977 óta gyógyszernek minősül. Nem elhanyagolható e gombafaj immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása sem. A süngomba a Távol-Keleten (ellentétben az európai viszonyokkal) nem tartozik a ritka fajok közé. Kezdetben a természetben gyűjtött termőtesteket hasznosították.
Cink:
Az inzulin térszerkezetének megfelelő stabilizálása a cink jelenlétéhez kötött. Így áttételesen fontos szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában, amely újabb összetevője a szervezet komplex anyagcsere állapotának.
Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Az egészséges spermiumok kialakulása szintén cinkhez kötött. Egyrészt direkt módon befolyásolja a képződésüket, másrészt semlegesíti az olyan nehézfémek spermiumképződésre kifejtett esetleges káros hatását, mint az ólom és a kadmium. Emellett a cink, ezen nehézfémek egyéb ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van.
Króm:
A króm az ásványi anyagok egyik lefontosabbika, nélkülözhetetlen szerepet játszik az anyagcsere folyamatokban, éppen ezért a fogyókúrázók jó barátja is. Ez a microtápanyag befolyásolja az inzulin hormon működését, ami a vércukorszint szabályozását végzi és elősegíti a sejtek glükozfelvételét.
- A króm befolyásolja az inzulin nevű hormon működését, ez szabályozza a vércukorszintet.
- Ahogy öregszünk a szervezetünkben egyre kevesebb lesz a króm és vészes esetben sajnos ez cukorbetegséget vonhat maga után. Persze, ha állandó éhségérzetünk van, gyakran eszünk, sokszor és nagy mennyiségben kívánjuk az édességet, akkor érdemes megnézetni, hogy elegendő króm van-e a szervezetünkben. Ezek ugyanis a krómhiány tünetei.
- Fontos még megjegyezni azt is, hogy a sok cukor fogyasztása után bizony alaposan megcsappan a szervezet króm szintje.
- A krómnak más fontos tulajdonságai is vannak, többek között ösztönző hatással van az anyagcsere folyamatokra, meggyorsítja a fehérje szintézist és ezzel növeli a szervezet teljesítő képességét.
- A fogyókúrák eredményességéhez is hatékonyan hozzájárul megfelelő étrend és egy kis mozgás mellett. Azok a sportolók, akik króm táplálék-kiegészítőt kaptak, egy hathetes kísérlet folyamán 3,2 kg testzsírt vesztettek, akiknek viszont nem adtak krómot, csak 1 kg-ot.
Almahéj:
A magas pektintartalma mellett ballasztanyagként viselkedik az emésztőrendszerben és segítségével megszabadulhatunk a bélrendszert terhelő káros lerakódásoktól.
- Böjtöléskor ideális táplálék az alma, mert minden létfontosságú tápanyaggal ellátja a szervezetedet, és pektintartalmának köszönhetően megszünteti az éhségérzetet.
- Ez a ballasztanyag ráadásul megköti az emésztés során kiválasztódó méreganyagokat és kitakarítja a beleket, valamint csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet.
Összetevők:
Rozmaring kivonat (urzolsav), zöld kávé őrlemény (klorogénsav max. 5%), DL-metil-metionin-szulfónium-klorid (U-vitamin), süngomba (Hericium erinaceus) őrlemény, almahéj őrlemény, Glycyrrhizia glabra extract (glabridin 40%), cink-acetát, króm (III) klorid, kapszula borítása: zselatin, kapszula színezék: titán-dioxid.
Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:
1 kapszula | |
Rozmaring kivonat - ebből urzolsav |
100 mg 25 mg |
Zöld kávé őrlemény | 100 mg |
U-vitamin | 100 mg |
Süngomba (Hericium erinaceus) őrlemény | 100 mg |
Almahéj őrlemény | 80 mg |
Glabridin 40% (Glycyrrhizia glabra extract) | 3 mg |
Cink | 0,7 mg *NRV 7% |
Króm | 0,007 mg *NRV 17% |
*NRV a felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-a.
Felhasználási javaslat:
- 2x2 kapszula / nap.