Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Flavin7 Napkristály 5 napos bioflavonoid program 5x100ml

Ár:
5.300 Ft (4.173 Ft + ÁFA)
Cikkszám: flv2266
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Greenmarket szállítási információk

Új generációs bioflavonoid ital, hidrogénnel dúsítva!
A napfény hullámai jelentik az élethez, a szervezetünk működéséhez szükséges energiát és információt. Feltölti bioflavonoidokkal és kiemelkedő mértékben redukálja szervezetünket!
Növeli az állóképességet, javítja a memóriát. Kiválóan alkalmas a gyakori stresszhelyzetek által okozott állapotok csökkentésére. A tapasztalatok alapján állítható, hogy fogyasztásával csökken a koleszterin és a triglicerid szint, amelyek a szív- és érrendszeri katasztrófák rizikófaktorai.
Szerezhető hűségpontok: 0
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-04-09

Leírás és Paraméterek

Flavin7 Napkristály ital (5x100ml)

 


Bioflavonoid Hidrogén Nap

Flavin7 Napkristály ital hidrogénnel dúsítva!

Feltölti bioflavonoidokkal és kiemelkedő mértékben redukálja szervezetünket!

A legerősebb flavonoidok magas antioxidáns kapacitással!

A gyümölcskoncentrátum jelentős mértékben tartalmaz bioflavonoidokat és erős redukciós képessége révén ORP -400 mV értékkel bír.


Mik azok a Flavonoidok?

A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.

A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.

Csökkentik a LDL ("rossz" koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.Mióta ismerjük a Flavonoidokat?
1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztőképességét), ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el. Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált.

Mire jók a Flavonoidok?
A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekező rendszer optimális működését.

A vörösszőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.

A legkisebb antioxidáns a HIDROGÉN:

Miért is jó a Hidrogén?
Megtekintem a Hidrogén jelentőségéről szóló rövid, ismertető videót!

Erősíti-e a Hidrogén a Flavonoidok hatását?
Megtekintem a Hidrogén Antioxidánsokra való hatásáról szóló rövid, ismertető videót!

Megtekintem a Flavin7 Hidrogénes termékekkel kapcsolatos terméktapasztalat videót!

Az oxigénnel lassan elégünk, mégis szükséges.
A Hidrogén új tiszta energia, amely lassítja az öregedést!

A magas hidrogén tartalom, a redukáló hatást fokozza. A szabadgyökök megkötésének ez a legújabb és legeredményesebb természetes módszere. A redukáló folyamatok a szervezetben, az életműködések által kiváltott oxidatív stressz miatt kialakult károsodások gátlására is alkalmasak.

Amikor a Hidrogén egy szabadgyökkel találkozik az élő szervezetben, képes annak semlegesítésére. Ezáltal a szabadgyök azonnal elveszíti sejtkárosító hatását.

A kutatások eredményeként sikerült nagy mennyiségű aktív Hidrogént oldani a sűrű molekulaszeparált gyümölcskoncentrátumba, így a Hidrogén jól tárolható és a szervezetbe jutva a legkisebb méretű antioxidánsként hatékonyan tudja kifejteni szabadgyök megkötő hatását. Erős redukciós képessége van, amely mérhető: ORP -400 mV.

Mit jelent, hogy antioxidáns hatás, és mik azok a szabadgyökök?

Egy anyag antioxidáns tulajdonsága a szabadgyököket megkötő, semlegesítő képességét jelenti.
A szabadgyökök rendkívül instabil és "agresszív" molekulák, amelyek oxidálni próbálják a sejteket.
Ha túlzott mértékben vannak jelen a szervezetünkben, létfontosságú biológiai molekulákat -legrosszabb esetben a DNS-t- károsíthatnak. Ezt nevezzük oxidatív stressznek.

ORP érték:
Az ORP érték egy oldat oxidációs és redukciós képességét jelző szám. Minél alacsonyabb az ORP érték, annál redukálóbb az oldat. A legerősebb oxidáló anyagok között az oxigén mellett többek között a savas eső és a klórozott víz is szerepel.ORP szintek:
ORP szintA Hidrogén egyedi hatékonysága az antioxidánsok között:
A hidrogénnel dúsított különlegesen magas antioxidáns hatású folyadék forradalmi újdonság az étrend-kiegészítők palettáján. A benne lévő flavonoidok szabadgyök befogadó hatása és a Hidrogén egyedülálló antioxidáns ereje együtt fejti ki hatását az Ön egészségének védelmében!

NapKristály ital:
A napfény hullámai jelentik az életet, a szervezetünk működéséhez szükséges energiát és információt hordozzák. Az élet keletkezésével kapcsolatban már számos különböző elmélet született. Az elméletek kidolgozói egyben azonban egyetértenek, a Nap fénye nélkül az élet a Földön nem létezne, megszűnne.

A "kristályelmélet" szerint az eredeti földi élet önmagukat másoló kristályokon alapul. (Az elmélet képviselői Cairns-Smith és Dr. Dawkins) Kristályokkal végzett több éves kísérletsorozat közben, előállításuk során született a felfedezés, miszerint a növényi kristályok egy speciális fajtája megdöbbentő tulajdonsággal bír. Az élet szempontjából fontos információk tárolására alkalmas.

A kristály előállítása:
Első fázis: Nyers növényi kristály létrehozása szabad energiák felhasználásával és egy energiagyűjtő rendszer segítségével. A kristályok megfelelő közegbe kerülve olyan anyagokat rögzítenek szerkezetükbe, amelyek az élet alapvető építőkövei közé tartoznak: glükóz, fruktóz, ribóz, fehérjék, nagy energiájú kötéseket tartalmazó molekulák (ATP, GTP, melyek a szervezet energiaszükségletének 95%-át biztosítják), aminosavak, nukleotidok, amelyekből például az DNS és az RNS is áll.
Második fázis: A második fázisban egy úgynevezett napdesztillációs folyamat révén a kristályok olyan energiát gyűjtenek be a fényből, amely a szervezetünkbe jutva közvetlenül a sejtekre hat. Ráhangolja sejtjeinket arra a hullámhosszra, amely az "éltető frekvenciát" hordozza. A kristályok újra és újra elvégzik ezt az építő munkát segítve ezáltal az élő szervezet információs és energia folyamatait.

A mai kor embere számos egészségi problémával küzd. Az általános energiaszint csökkenése az egyik oka az egészségi állapot romlásának, a degeneratív folyamatok beindulásának, a helyreállító mechanizmusok elégtelen működésének.
Az oldat a szervezetbe jutva közvetlenül látja el, támogatja sejtjeinket számukra felhasználható energiával, információval. Fogyasztása segíti a sejtek regenerálódását, optimalizálja működésüket. Lassítja az öregedés folyamatát, és erősíti szervezetünk ellenállóképességét a káros külső környezeti hatásokkal szemben.
Az energia egyik formája az elektromágnesesség. A részecskefizika bebizonyította, hogy az amit mi szilárd anyagként érzékelünk, valójában 99 %-ban üres tér, energiával töltve. Ha megértjük, hogy minden anyag energia is egyben, könnyebb megértenünk hogyan tud az ember szervezete kölcsönhatásba kerülni azokkal a kikristályosított növényi alkotókkal, amelyek a nap energiáját hasznosítva jöttek létre. Mivel a fény energiája a létünk alapja, ezért ezt felhasználva lehetőség nyílik arra, hogy szervezetünk elérje, megtartsa az általános egészség állapotát.

Kiknek ajánljuk?
A Nap Kristály ital fogyasztása nehéz fizikai, valamint megerőltető szellemi munkát végzők számára szinte elengedhetetlen.

Szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása:
- Növeli az állóképességet, javítja a memóriát.
- Kiválóan alkalmas a gyakori stresszhelyzetek által okozott állapotok csökkentésére.
- A tapasztalatok alapján állítható, hogy fogyasztásával csökken a koleszterin és a triglicerid szint, amelyek a szív- és érrendszeri katasztrófák rizikófaktorai. A tiszta érrendszeren keresztül lehetővé válik a méreganyagok kiürülése, a méregtelenítő szervek hatékony működése. Megelőzhető, megszüntethető a vérkeringés elégtelen működéséből adódó egészségkárosodás, normalizálódik a sejtek oxigén- és tápanyagellátása.
- Fogyasztói tapasztalatok bizonyítják, hogy előnyös a cukorbetegségben szenvedők számára is.

Fogyasztás:
- Alkalmazása kúraszerűen javasolt, 3-4 hónapig, de akár folyamatosan is fogyasztható, segítségükre lesz az egészség, a vitalitás kívánt, optimális szintjének elérésében.
- Gyermekeknek már 1 éves kortól is javasolható.
- Természetes anyagokból készül, mellékhatása nincs.

Felhasználási javaslat:

- Maximum fogyasztás (rugalmas): 100 ml / nap.
Használat előtt az üveget alaposan rázzuk fel, majd a mennyiséget tartsuk 2 percig a nyelv alatt, utána nyeljük le. Ezt követően 15-20 percig lehetőség szerint ne fogyasszunk más folyadékot.

A Nap Kristály már eddig is sok ember számára bizonyította be hatásosságát, hogy a szervezet energiarendszerének helyreállításával a problémák rendkívül széles köre előzhető meg, küzdhető le. A termék nem gyógyszer. Az ember energiarendszerének feltöltője.
A Nap Kristály ital a XXI. század emberének készült.

---------------------------------------------------

Üvegek tartalmának részletezése:

1. üveg: Sylimarin és Apigenin.
 


Sylimarin:
- Májsejtek regenerációja.
- Gátolja a kötőszövetesedést és a gyulladásos reakciókat.
- Hepatitis C vírus számot csökkenti.
- Sejtek inzulinérzékenységét javítja.
- Növeli a glutation és a szuperoxid-dizmutáz szintet.

Apigenin:
- Doxorubicinre rezisztens hepatocellularis májdaganat esetén pozitív hatás.
- Gátolja a hepatitis C vírus replikációját.
- Gyomor-bélrendszeri daganatok.
- Áttétgátlás gyomordaganat és melanóma esetén.
- Ráksejtek növekedési faktoraira hat.

A máj az emberi szervezet egyik legfontosabb szerve, több feladatot is ellát: méregtelenít, számos életfontosságú anyagot állít elő és tárol, illetve epét termel. Méregtelenítő munkája következtében a szervezetbe jutó mérgező anyagok hatásának fokozottabban van kitéve, mint más szervek.
A kötőszövetes átépülés legsúlyosabb formája, a májcirrhosis általában hosszú éveken át tartó károsító hatások következtében alakul ki. Az élet minősége már a májbetegség kezdetén megváltozik, az emésztési zavar, hasmenés, puffadás és fáradékonyság mellett gyakran a nemi vágy is csökken, a férfiaknál impotencia alakul ki, a betegség előrehaladása pedig súlyos-életveszélyes szövődményekhez vezet.

Sylimarin - Máriatövis:
A máriatövis hatóanyagát, a sylimarint tartalmazó gyógyszerek a világ fejlett országaiban még ma is a májvédő kezelés élvonalába tartoznak. A sylimarin hatása összetett, kivédi a májtestet károsító anyagok hatását, fokozza a májsejtek regenerációját is.
A sylimarinnal világszerte számos klinikai vizsgálatot végeztek, melyekben nem csak az bizonyosodott be, hogy a betegek panaszai csökkentek, és közérzetük javult, hanem objektív laboratóriumi módszerekkel mérhető volt a májsejtek működésének javulása.
Növeli a glutation és a szuperoxid dizmutáz (SOD) szintjét is, melyek testünk legerősebb antioxidánsai.

A sylimarin a máriatövis (Silybum marianum) májvédő hatású hatóanyaga, Dr. Lengyel Gabriella, Prof. Dr. Fehér János Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika Nyílt vizsgálataink szerint a sylimarin tartós alkalmazása az alkoholos eredetű májcirrhosisban szenvedő betegek túlélési idejét jelentős mértékben növelte. A sylimarin és E vitamin együttes alkalmazását kísérletes adataink alapján javasolhatjuk.

Heveny és krónikus májgyulladás esetén az egyik leghatékonyabb flavonoid.
A vírusos hepatitisben (B,C) szenvedőknek kötelező.
A sylimarin fő hatása a sejtmembrán stabilizálása és antioxidáns hatása. Képes segíteni a májsejtek osztódását, ez csökkentheti a gyulladásos reakciót, és gátolja a fibrogenesist vagyis a májszövet kötőszövetesedését vagyis segíti a máj regenerálódását (májcirrhosis esetén is), jelentősen növelve a túlélési időt.
Jelentősen képes csökkenteni a hepatitis C vírus számot a szervezetben.

Molekuláris biológiai vizsgálatokban az is kiderült, hogy a daganatos sejtek szaporodását illetve az elfajult sejtcsoportok vérérképződését gátolja. Ezen kívül kedvezően hat a sejtek inzulinérzékenységére.
A sylimarin növeli a test természetes antioxidánsainak, például a glutationnak és a szuperoxid-dizmutáz enzimnek a mennyiségét, amely a szuperoxid gyököt semlegesíti.

Apigenin:
Az apigenin gátolja a hepatitis C vírus replikációját.

A World Journal of Gastroenterology nevű neves szaklapban leközölt kontrollált klinikai kísérlet alapján a 2. generációs apigeninre standardizált flavonoid kivonatok áttörést jelenthetnek a jövő alternatív rákterápiájában. A klinikai kísérlet eredménye szerint az apigenin megakadályozhatja a különböző ráktípusok operáció utáni kiújulását. A 4 évig tartó kísérletet 87 bélrákkal, illetve bélpolipokkal operált rákbetegeken végezték. A klinikai kísérlet legfontosabb eredménye az volt, hogy a standardizált apigenint tartalmazó flavonoid keveréket szedő emberek jelentős része (93%) nem esett vissza a betegségbe, míg az apigenint nem fogyasztó kontroll csoport csaknem felében kiújult a rákbetegség (11).


Összetevők:
Szűrt, tisztított víz, Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárított őrleménye, cirok mag-héj szárított őrleménye, feketeszeder mag-héj szárított őrleménye, feketecseresznye mag-héj szárított őrleménye, feketeribizli mag-héj szárított őrleménye, pirosribizli mag-héj szárított őrleménye, szilva héj szárított őrleménye, almahéj szárított őrleménye), antocianidin (enocianin), édesítőszer: Stevia rebaudiana Bertoni levél extract (Steviol-glikozid 95% E960), máriatövis kivonat (Sylimarin), kamilla virág kivonat (Apigenin).

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:

  100 ml
Össz polifenol 700 mg
Ebből: - flavonoid 541 mg
Antocianidin 20 mg
Sylimarin 60 mg
Apigenin 14 mg
Antioxidáns (ORP) - 400 mV


2. üveg: Apigenin és Kempferol.

 


Apigenin:
- Doxorubicinre rezisztens hepatocellularis májdaganat esetén pozitív hatás.
- Gátolja a hepatitis C vírus replikációját.
- Gyomor-bélrendszeri daganatok.
- Áttétgátlás gyomordaganat és melanóma esetén.
- Ráksejtek növekedési faktoraira hat.

Kempferol:
- A kempferol is meglehetősen gyakori a gyümölcsökben, gyökér- és levélzöldségekben, fűszerekben, hüvelyesekben.
- Gátolja a gyomorrák tumornövekedést.
- A kempferol biztonságosan használható, mint kemopreventív szer vastagbélrák esetén.

Apigenin:
- A német klinikai kísérlet : Az apigeninről kontrollált klinikai kísérletben kimutatták (epigallocatechin-gallattal kombinálva), hogy gátolja a béldaganatok és rosszindulatú bélpolipok kiújulását operált rákbetegeknél(93%).
- Az apigenin gátolja a ráksejtek növekedését elősegítő faktorok legszélesebb skálájának a működését.
- A ráksejtek "megtanulják" kikerülni a gátolt növekedési faktort. Az apigenin egyszerre számos növekedési faktor működését képes befolyásolni. 
- Áttétgátló hatás gyomordqaganatok és melanóma esetén.
- Kempferol gátolja gyomorrák tumornövekedés.

Kempferol:
Vastagbélrák, gyakori oka a rákos megbetegedésekkel kapcsolatos haláleseteknek férfiaknál és nőknél egyaránt a nyugati kultúrákban. Ennek egyik fő okaként a tartós oxidatív stressz okozta DNS károsodást tartják számon. Antioxidánsok eltávolítják a szabadgyököket és gátolják a daganatos folyamatokat. Kaempferol nevű flavonoid jelentős mennyiségben található teában, brokkoliban, vörösszőlőben, kelbimbóban és almában. Ezen tanulmány a kaempferol kemopreventív tulajdonságát viszgálja. A kísérletben 1,2-dimetil-hidrazin adagolással indukálunk vastagbélrákot patkányokban, ezzel utánozzuk a humán vastagbélrák kialakulását, ezért ez ideális modell kemoprevenciós tanulmányok elvégzésére.
A kaempferol kiegészítés csökkentette az 1,2-dimetil-hidrazin okozta károsító hatásokat és optimalizálta olyan antioxidáns enzimek múködését mint a kataláz, a szuper-oxid dizmutáz és a glutation-peroxidáz. Az enzimek működésének helyreállítása annál teljesebb volt, minél magasabb dózisban kapta a csoport a kaempferol kiegészítést. A tanulmány azt mutatja, hogy kempferol biztonságosan használható, mint kemopreventív szer vastagbélrák esetén.


Összetevők:

Szűrt, tisztított víz, Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárított őrleménye, cirok mag-héj szárított őrleménye, feketeszeder mag-héj szárított őrleménye, feketecseresznye mag-héj szárított őrleménye, feketeribizli mag-héj szárított őrleménye, pirosribizli mag-héj szárított őrleménye, szilva héj szárított őrleménye, almahéj szárított őrleménye), antocianidin (enocianin), Mineral Complex Pure 120TM (klorid, magnézium, szulfát, nátrium, kálium, bór, kalcium, kamilla virág kivonat (Apigenin), Sophora Japonica L. kivonat (Kempferol).

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:

  100 ml
Össz polifenol 700 mg
Ebből: - flavonoid 541 mg
Antocianidin 20 mg
Apigenin 14 mg
Kempferol 8 mg
Antioxidáns (ORP) - 400 mV


3. üveg: Kempferol és Kvercetin.


Kempferol:
- A kempferol is meglehetősen gyakori a gyümölcsökben, gyökér- és levélzöldségekben, fűszerekben, hüvelyesekben.
- Gátolja a gyomorrák tumornövekedést.
- A kempferol biztonságosan használható, mint kemopreventív szer vastagbélrák esetén.

Kvercetin:
- A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
- Gátolja az érelmeszesedést.
- Vérnyomáscsökkentő hatás.
- Gátló hatás vastag- és végbél tumorsejtvonalban.
- Baktérium szaporodást gátló(Helicobakter pilori).

Kvercetin:
Felfedezése óta és a kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatok során vitatott hírnevet szerzett, mivel először mutagénként, majd hatásos rákellenes vegyületként vált ismertté. A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
Ezt az apoptózis serkentésén keresztül fejti ki. A különböző enzim-ek aktivitásának módosítása, gátlása.

A resveratrol és kvercetin hatékonyan gátolja az orális, hámeredetű karcinómák növekedését és proliferációját.
Az apigenin és kvercetin gátolja a melanoma növekedését. A kvercetin gátolja a P21-RAS-expressziót primer humán vastag- és végbél sejtvonalban.

Helicobakter pilori:
(A baktérium minden bizonnyal régóta él együtt az emberrel, hiszen Chilében egy 1800 éves múmia gyomrában is megtalálták; hatással van a védekező rendszerre is, ami lehetővé teszi, hogy túlélje hordozóját.)
Számos tanulmány kimutatta, hogy bizonyos flavonoidok és a C-vitamin gátolja a betegséget okozó baktérium elszaporodását. A legalkalmasabbak: a fehér- és a zöldtea kivonat, az epigallokatechin gallát (EGCG), a kurkuma sárga színét adó kurkumin, a zellerből és az articsókából kivont, szintén sárga luteolin, illetve a vörösborban lévő kvercetin.

Kvercetin leírták, hogy javítja az endotél-függő elernyedését az aorta, csökkenti a szisztolés vérnyomást, és csökkenti a szív hipertrófia és proteinuria magas vérnyomásban szenvedő patkányoknál.
Kleemann et al. [35] beszámolt a gyulladásgátló és antiaterogén hatásait a kvercetin és kimutatták, hogy a rövid távú kezelés 14 napon át étrendi kvercetin sikerült teljesen oltja a citokin-indukált expressziója humán C-reaktív protein (CRP) transzgén egerekben . Az emelő szintje CRP egy gyulladás marker, hogy növeli a CVDs [35, 49]. Bhaskar et al. [50] vizsgálta a antiatherosclerostikus tulajdonát kvercetin és megállapította, méltó regressziós érelmeszesedés a kórszövettani vizsgálat az aorta hiperkoleszterolémiás nyulak kiegészített kvercetin. Ez arra utal, a potenciális a kvercetin, mint alternatív terápiás szer az érelmeszesedés és a CVDs valamint a magas vérnyomás és az elhízás, hogy vezethet CVDs [50 - az 52.]. Camellia chinensis [53, 54], Allium fistulosumés Calamus scipionum [54], Moringa oleifera [17, 55], Centella asiatica [56], a Hypericum hircinum [57],és a Hypericum perforatum [58] is leírták, hogy magas a kvercetin.


Összetevők:
Szűrt, tisztított víz, Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárított őrleménye, cirok mag-héj szárított őrleménye, feketeszeder mag-héj szárított őrleménye, feketecseresznye mag-héj szárított őrleménye, feketeribizli mag-héj szárított őrleménye, pirosribizli mag-héj szárított őrleménye, szilva héj szárított őrleménye, almahéj szárított őrleménye), antocianidin (enocianin), édesítőszer: Stevia rebaudiana Bertoni levél extract (Steviol-glikozid 95% E960), Mineral Complex Pure 120TM (klorid, magnézium, szulfát, nátrium, kálium, bór, kalcium), Sophora Japonica L. kivonat (Quercetin), Sophora Japonica L. kivonat (Kempferol).

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:

  100 ml
Össz polifenol 700 mg
Ebből: - flavonoid 541 mg
Antocianidin 20 mg
Kvercetin 39 mg
Kempferol 8 mg
Antioxidáns (ORP) - 400 mV


4. üveg: Kvercetin és Hesperidin.
 


Kvercetin:

- A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
- Gátolja az érelmeszesedést.
- Vérnyomáscsökkentő hatás.
- Gátló hatás vastag- és végbél tumorsejtvonalban.
- Baktérium szaporodást gátló(Helicobakter pilori).

Hesperidin:
- Bőségesen megtalálható főleg a citrusfélékben.
- Érfal erősítő, vérnyomáscsökkentő.
- Baktérium- és vírusölő.
- Gyulladáscsökkentés.
- Génexpressziós vizsgálatok rámutattak jelentős antioxidáns hatására illetve szabadgyök megkötő képességére.

Kvercetin:
A kvercetin az egyik leggyakrabban előforduló flavonoid a növényvilágban. Feketeszeder, eper, dió, kukorica, tea.

Hesperidin:
Flavonoidok közé tartozik.
Bőségesen megtalálható főleg a citrusfélékben.
Legjellemzőbb hatása az érfal erősítés.
Génexpressziós vizsgálatok rámutattak jelentős antioxidáns hatására illetve szabadgyök megkötő képességére.

Állatkísérletekben fokozta szervezet szepszis (vérmérgezés) elleni védekező képességét. Egerekben például elnyomta a fertőzés okozta sokkot hasüregben előidézett szalmonella fertőzés esetén.
A szervezet gyulladáscsökkentő tevékenységét nagymértékben fokozza illetve fájdalomcsillapító hatását is kimutatták narancshéjból származó hesperidin vegyület esetént: Heszperidin 33%-al javította a mancs ödémás állapotát patkánykísérletekben. Ezen kívül a Heszperidin gátolta a mellhártyagyulladás okozta váladék képződését.

Vérnyomáscsökkentő hatású: spontán hipertóniás patkányoknál képes volt normalizálni a magasvérnyomást.
Szérum-koleszterin összetételt javítja illetve koleszterinszint csökkentő hatású: Jelentősen növeli a HDL és csökkenti az LDL koleszterinszintet. Koleszterinszint-csökkentő tevékenységet mutatott hiperkoleszterinémiás kísérleti patkányok vizsgálatánál. A magasvérnyomás igen gyakori a modern társadalmakban élő ember mértéktelen étrendi sófogyasztása illetve a pszichoszociális stressz mértéke miatt. Ezen tényezők hatását a szervezet nem képes ellensúlyozni és tolerálni. Mindezek miatt a magasvérnyomás erős rizikónak számít a szívelégtelenség illetve a kamrai fibrózis kialakulásában.

Patkánykísérletekben a hyperlipidemiás (zsírok átlagosnál jóval magasabb szintje a szervezetben) állatokban jelentős csökkenést mutatott a testzsír- és triglicerid-szintben. Ez fontos rizikófaktora az érelmeszesedésnek és egyéb kardiovaszkuláris megbetegedéseknek.

Gátolja a csontvesztést: Egérkísérletekben modellezték a manopausa után kialakuló csontritkulást. A hormonkezeléssel előidézett, előrehaladott csontritkulást diagnosztizált csoportban hesperidin adagolás következtében szignifikánsan megfigyelhető volt a csontfaló osteoclast sejtek számának csökkenése. A combcsont mennyisége és vastagsága is növekedett. Növekedett a csontszerkezet sűrűsége vagyis a hesperidin csontritkulás gátló hatásúnak bizonyult.

Jelentős a jelenlegi tudományos érdeklődés a flavonoidok neuroprotektív hatásai iránt.
Az egyik londoni tanulmány szerint egerek és patkányok agyában mérhető volt bizonyos flavonoidok (hesperidin, naringenin) koncentrációjának jelentős emelkedése az eltelt idő függvényében. Vagyis a hesperidin képes áthatolni a vér-agy gáton. Argentín kutatás kimutatta a heszperidin kedvező szedatív tevékenységét az idegrendszerben, olyan agyi receptorokat befolyásol (adenozin-receptorok), amelyek a nyugtató hatásért illetve a fájdalomérzetért felelnek. Az egyik ilyen opioid receptor, amelynél a hesperidin képes volt blokkolni a mozgásszervi tevékenységet. Ezek alapján például az álmatlanság kezelésében van kiemelkedő jelentősége a hesperidinnek.
Képes a vér-agy gátol átjutni és a jelátviteli folyamatokat segíteni.


Összetevők:

Szűrt, tisztított víz, Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös sz

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!