LAKSHMY ROZMARING ŐRÖLT
Ár:
280 Ft
(220 Ft + ÁFA)
Cikkszám: | ML018467 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Greenmarket szállítási információk |
|
Elérhetőség: | Külső raktáron 2-5 nap |
Szerezhető hűségpontok: | 3 |
Szállítási díj: | 1.500 Ft |
|
Leírás és Paraméterek
Készlet állapot | Normál |
Kiszerelés | 20 g |
Vonalkód | 5999550160553 |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Hasonló termékek
Cikkszám: ML074635
280 Ft
Felemelő illat, kellemes íz – ilyen a rózsaszirom, mely ételek elegáns és különleges díszítése mellett ízesítésre is alkalmas.
Cikkszám: ML014348
280 Ft
Megjelenésében és aromáiban is hasonlít a petrezselyemhez. Az erdélyi konyha jellegzetes fűszere.
Cikkszám: ML014351
270 Ft
Morzsolt petrezselyem. Kiválóan illik ragukhoz, levesekhez, zöldborsóból, vagy burgonyából készült ételekhez. Érdemes csak a főzés végén az ételhez adni, hogy ne veszítse el aromáit.
Cikkszám: ML014350
270 Ft
A mediterrán térség egyik alapvető fűszere.
Cikkszám: ML018469
270 Ft
Jól illeszkedik hús vagy zöldségek sütéséhez, tejszínes vagy gombamártásokhoz, paradicsomszósszal készülő ételekhez, tengeri halhoz, vagy éppen tepsiben sütött krumplis ételekhez.
Cikkszám: ML018466
270 Ft
Morzsolt, szárított borsikafű. Aki érzékeny a borsra, vagy diétás étrendet követ, borsikafűvel kiválthatja a bors használatát.
Cikkszám: ML110972
270 Ft
"Kurkuma – csökkenti a gyulladást, gátolja a tumorképződést A kurkumát Indiában sebgyógyításra és tea formájában légzőszervi problémák kezelésére is használják. A modern orvostudomány megerősíti a fűszer pozitív élettani hatásait, leginkább a kurkumin vegyülettel összefüggésben, mely potens antioxidáns, és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkumin enyhíti az ízületi gyulladásokat, a sérülések és fogorvosi beavatkozás okozta fájdalmakat, és jelenleg is számos kutatás vizsgálja alkalmazásának lehetőségeit, a szívbetegségek, diabétesz és Alzheimer-kór kezelésében. Az angol „turmeric” név állítólag a latin terra merita, a föld érdeme kifejezésből ered. A hinduk igen tisztelik és a termékenységgel hozzák összefüggésbe a kurkumát. TERMESZTÉSE A kurkuma robosztus, élénk és mély sárga színű gyökértörzs, akkora és olyan alakú, mint a gyömbér és a forró trópusi éghajlatot kedveli. A világ elsőszámú országa India, ahol extrém mennyiségben termelik, fogyasztják és exportálják. Az előző évi gyökértörzs darabjait ültetik el és abból fejlődik a majd 1 méter magas hosszúszárú növény. Mintegy 9 hónap alatt kiemelkedik a törzsrendszer a földből, jelezve, megérett. A törzset megfőzik, hámozzák, egy hétig szárítják és ezután osztályozzák. Szinte az egész termést őrölve, por alakban dobják piacra. AROMA ÉS ZAMAT A kurkumának borsos aromája van enyhe faízzel. Meleg, pézsmás zamatának kissé kesernyés az utóíze. KONYHAI FELHASZNÁLÁSA Amikor egy recept sáfrányt ír elő, gyakran helyettesítjük kurkumával. Tévesen. Nem pótolja a sáfrányt, azonban mégis az indiai konyhában így használják. Olyan ételekbe teszik, ahol a színe a fontos és nem az íze, hogy sáfrányként tudják említeni, miközben a sáfrány ára jóval magasabb. Talán a curryk elemeként értékes, itt az íze és az aromája is nagyon értékelt. Csatnikban, savanyúságokban és számos indiai rizsételben használják, de Észak-Afrikában gyakran fűszerezik vele a bárányt és a főzeléket. ORVOSI ÉS EGYÉB FELHASZNÁLÁSA Aromája miatt enyhén emésztéssegítő, májbajok és gyomorbántalmak kezelésére használják főképp. Hallani arról, hogy cukros vízbe főzve meghűlés ellen hatásos. Egyén felhasználása színe élénksége miatt a festékként. Élelmiszeriparban ehető festékszínezőként játszik szerepet, pl. mustárok, likőrök, vajak színezésében. TÁROLÁSA Kis mennyiségben ajánlott vásárolni, légmentesen záródó üvegben tárolni fénytől védve. A kurkuma saját kezű elkészítésénél ajánlott a kesztyű használata, mert elszínezi a kezet. A KURKUMA JÓTÉKONY HATÁSAI 1. Gyulladáscsökkentés 2. Fájdalomcsillapítás 3. Antioxidáns hatás 4. Harc a bőrért és az öregedése ellen 5. Segítheti a sebgyógyulást 6. Pozitívan hat az agy egészsége és a memóriára 7. Immunerősítés 8. Koleszterinszint optimalizálása.